5 плъгина за бърз и сигурен WordPress сайт!

В дебютното ми YouTube видео ще ви представя няколко плъгина, които ползвам активно в сайтовете, които разработвам. Плъгините ще помогнат за бързината и сигурността на вашия сайт. Нито един от тези плъгини не ме е спонсорирал (за жалост).

Ето и самите плъгини:

WP Fastest Cache (безплатна версия)(Плъгин за кеширане на WordPress сайтове) PREMIUM 

WP Fastest Cache е плъгин, който ползвам в 90% от сайтовете, които разработваме. Минималистичен и много функционален. Резултатите са безкрайно добри, а ако решите да купите Premium версията на WP Fastest Cache ще ускорите още вашия сайт. Единствената причина, поради която ползвам други кеш системи е ако хостинг провайдъра за конкретния сайт, който правя има добра интеграция с друг.

ShortPixel (Плъгин за компресиране и оптимизация на изображения) 

Безумно добро приложение, shorpixel компресира и оптимизира. Цените за разширяване на броя на компресираните изображения са най-ниските в бранша. Предлага и CDN мрежа.

Smush – (Плъгин за компресиране и оптимизация на изображения) FREE  / PREMIUM 

Transients Manager (Плъгин за почистване на базата данни)

WordFence (Един от най-добрите секюрити плъгини за защита на вашия WordPress сайт)

Абонирай се за YouTube канала ми

Още от Олег Петров:

WordPress Security: Разговор с експертът Габриела Савова

WordPress Security: Разговор с експертът Габриела Савова

В този текст ще намерите темите, които обсъждаме в това видео, като си позволявам и да оставя няколко много полезни линка от блога на SH. Препоръчвам ви да следите блоговете на вашия хостинг провайдър, защото обикновено добрите такива публикуват полезни материали,...

Как да Запазиш данни от форма на сайта в Google Docs със Zapier!

Как да Запазиш данни от форма на сайта в Google Docs със Zapier!

WoW ...това е думата, която описва #Zapier. Zapier е платформа, която свързва различни приложения и услуги и ги кара да работят заедно. Днес ще направя формата за контакти в сайта ми да запаметява всяко запитване в Google Sheet таблица, като вържа формата със Zapier....